maandag 30 maart 2015

Kinderlampen

Kinderlampen

Alle soorten en maten kinderverlichting
De juiste kinderlamp kan een kinderkamer net dat beetje extra geven wat de kamer net wat specialer kan maken. Veel kinderen vinden het ook prettig om met een klein lichtje te gaan slapen en kunnen daarmee dan heerlijk wegdromen. Of het nu een stoere jongenskamer is of een dromerige roze meisjeskamer voor iedere kamer is wel een toepasselijke kinderlamp.

Lichtsterkte
Indien het mogelijk is met een dimmer te werken dan is dit zeker prettig, meer licht bij het spelen en minder bij het slapen gaan. Ook is het mogelijk om met een plafondlamp en bijvoorbeeld een wandlamp te werken, de wandlamp kan je dan gebruiken als sfeerlamp en nachtlamp. Het wattage moet dan echt niet hoger zijn dan 15 watt anders geeft het in het donker veels te veel licht om lekker te gaan slapen. Voor dit soort lampen is het misschien verstandig een spaarlamp te gebruiken omdat ze zo lang branden.

Soorten kinderlampen
Kinderlampen zijn er in vele soorten en maten, de kinderlamp hieronder kan natuurlijk super leuk in een stoere ruimtevaart kamer, zo is er bijna voor elk thema een bijpassende kinderlamp te vinden. Je kan ook kiezen voor een meer neutrale hanglamp of spot in een leuke hippe kleur. Op een bureautje of bijzettafel bij het bed kan je ook altijd een leuk gekleurd bureaulampje kwijt. Soms hangt een hanglamp in de weg, misschien kan je dan een plafondlamp of spot denken. Wat ook een mogelijkheid is om een klein lichtje te creƫren voor de nacht zijn de welbekende stekkerlampjes die je rechtstreeks in het stopcontact kan steken. Dit kan ook een goede oplossing zijn.
Kappen met afbeelding
De allernieuwste trend zijn wel de bedrukte lampenkappen met allemaal leuke en trendy afbeeldingen van uilen, vogels, sterren of stoere leger printen erop. Deze kappen zijn super leuk en geven ook nog gezellig licht in de kinderkamer. Wat ook bijzonder leuk is dat je ook kappen kan laten bedrukken met de naam van je kind erop. Kinderen vinden dit natuurlijk super leuk.

Veiligheid

Voor de kinderkamer is het extra belangrijk om op de veiligheid te letten. Denk aan het advies van de fabrikant wat betreft de hoogte van het wattage, nooit hoger wattage in lamp doen dan wordt geadviseerd. Kijk of de lamp niet zomaar om kan vallen en doe nooit iets over de lamp heen omdat hij dan niet zo fel schijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten