woensdag 22 april 2015

Design vloerlampen

Vroeger werden de ontwerpers van design verlichting vaak gehinderd door het formaat van de lichtbron. Tegenwoordig is dat een stuk makkelijker geworden door de halogeen-en LED verlichting. De designers hebben hierdoor veel meer mogelijkheden gekregen om te ontwerpen. Hieronder zie je daar een voorbeeld van in verschillende hippe kleuren. Deze vloerlamp kan je op allerlei verschillende manieren verstellen in de meest leuke vormen. Wil je echt een eyecatcher voor in je woning probeer dan eens een knal gele of een hippe oranje kleur vloerlamp. Heb je een wat langere wand ter beschikking zet er dan twee naast elkaar in verschillende vorm, dit geeft een erg leuk speels effect.


Bekende Nederlandse merken zijn Artemide, Flos en Moooi, dit zijn merken die het wereldwijd ook er goed doen, iets waar we best trots op mogen zijn. Een van de allerbekendste lampen is wel de Tolomeo van Artemide, deze vloerlamp is er in verschillende formaten en wordt veel gebruikt in huis maar kan ook net zo goed in een kantoor worden geplaatst. Dit model is echt tijdloos en gaat niet snel vervelen. Tegenwoordig ook te verkrijgen in bureaulamp en hanglamp en zelf met een stoffen kap. Deze vloerlamp is een designlamp met veel verstelmogelijkheden en daarom ook erg praktisch in het gebruik.


Met een designlamp haal je niet alleen licht in huis maar ook iets aparts wat niet iedereen heeft staan. De prijs is natuurlijk wel hoger wat je wel terug ziet in de kwaliteit van het materiaal en duurzaamheid. Design vloerlampen zijn er in vele maten, soorten en prijzen, een aantal modellen zijn inmiddels echte klassiekers geworden. Gelukkig blijven de designers niet stil zitten en ontwerpen ze nog steeds nieuwe en innovatieve modellen die ons blijven verrassen.  Laat je licht schijnen en ga op zoek naar jouw ideale designlamp voor in je huis.

1 opmerking:


  1. Waarom ik koos vloerlamp want het komt in vele vormen en stijlen. Lampen moeten passen bij de stijl van uw kamer en de bestaande meubels. Een Victoriaanse vloerlamp zal misstaan naast minimalistische en moderne inrichting. Kies een ovale of rechthoekige lampenkap passen naadloos tegen de muur en ruimte te besparen.
    Moderne design vloerlamp Nederland

    BeantwoordenVerwijderen