donderdag 9 april 2015

Hanglampen voor boven de tafel

Een hanglamp boven de tafel is een belangrijk onderdeel van het interieur en kan een ruimte maken of breken.

Wil je echt goed licht op tafel dan is een hanglamp eigenlijk wel de beste oplossing. De keuze van hanglampen is enorm groot en dat maakt de keuze niet altijd even makkelijk. Ik zal proberen je een eindje op weg te helpen.

Stap 1

Welke stijl past goed bij de rest van het interieur? Kijk eens goed om je heen, is het een klassiek of modern interieur. Bij een klassiek of midden-klassiek interieur past een brons kleur vaak mooi. Wit, zwart of staalkleur passen beter bij een moderner interieur. Bij een gezellig brocante sfeer kan je ook werken met een leuke kroon of een ouderwetse fabriekshanglamp. Hanglampen in een leuke felle kleur rood of groen zijn wel gedurfd maar kunnen wel een super leuk effect geven in een ruimte.

Stap 2

Hoe groot moet de hanglamp zijn­­? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt, en is niet altijd even makkelijk te beantwoorden. Een standaard maat is er eigenlijk niet, maar een ruimte van 30cm vrijlaten aan elke kant van de tafel is wel aan te raden. Op het moment zie je veel grote industriĆ«le hanglampen of erg trendy zijn ook de mooie grote kappen die in allerlei kleuren te verkrijgen zijn. Let wel op dat een lamp nooit op ooghoogte mag hangen dit is vervelend omdat je de persoon tegenover je dan niet kan zien.
Stap 3

Wat voor een soort licht heb ik nodig? Vraag je af of je alleen licht op de tafel nodig hebt of dat de hanglamp ook licht moet geven in de omgeving. Een metalen lamp geeft vaak alleen direct licht op de tafel terwijl een glazen of stoffen kap ook omgevingslicht geeft. Wil je de lamp ook gebruiken als sfeerlamp dan is het misschien verstandig met een dimmer te werken. Sommige lampen hebben een dimmer ingebouwd en anders kan een wanddimmer een oplossing zijn. Succes en veel plezier met het uitzoeken van je nieuwe hanglamp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten